Publicerat: 13 november 2018

100 år av skatter – nu kommer NSD:s jubileumsantologi och podcast

stenkula IMG_7298 bearbetad skuren3

Näringslivets Skattedelegation, NSD, bildades 1918 för att skapa förutsättningar för ett långsiktigt samarbete på skatteområdet mellan näringslivets organisationer. Syftet med bildandet, att skattefrågorna är en gemensam angelägenhet för näringslivet och att en enad linje förhindrar att olika intressen ställs mot varandra, är fortfarande lika relevant. Idag är NSD ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, Svensk Försäkring, Svenska Bankföreningen, Fastighetsägarna i Sverige, Handelskammaren och Svensk Industriförening.  

För att fira årets hundraårsjubileum har NSD tagit fram antologin Näringslivet och Skattefrågorna: konkurrenskraft, rättssäkerhet, välstånd (red. Per Dahl), som samlar ett antal texter som på olika sätt adresserar de skattefrågor som varit och är i fokus för verksamheten. Texterna finns inte bara i bokform utan kommer även successivt publiceras som fristående artiklar på NSD:s webplats. Den första, som nu finns tillgänglig, är docent Mikael Stenkulas bidrag till antologin. Texten behandlar olika skatters betydelse som inkomstkällor för staten i ett historiskt perspektiv. Ett samtal med Mikael Stenkula på samma tema finns även tillgängligt att lyssna på i NSD:s podcast, 20 skattefrågor.

Innehåll A–Ö

Fler sajter från oss

Utöver svensktnaringsliv.se står Svenskt Näringsliv bakom ett flertal andra webbplatser. Några av dessa hittar du nedan.

www.fplus.se

Nyhetstjänsten ƒPlus

Svenskt Näringslivs nyhetstjänst med de viktigaste nyheterna från Sverige och världen, med möjlighet till fördjupning och perspektiv, helt efter dina val och intressen.

www.fplus.se »

Arbetsmarknadsnytt

Arbetsmarknadsnytt

Nyhetsportal om svensk arbetsmarknad med nyheter, reflektioner och fakta om allt från lönebildning, kollektivavtal till arbetsmarknadslagstiftning och internationell konkurrenskraft.

arbetsmarknadsnytt.se »

Ekonomifakta.se

Ekonomifakta

Ekonomifakta vänder sig till alla som snabbt behöver fakta om skatterna, arbetsmarknaden, jobben, företagandet och tillväxten. Våra källor är offentlig svensk och internationell statistik.

ekonomifakta.se »

Foretagsklimat.se

Företagsklimat

Näringslivsrelaterad statistik på kommunnivå och enkätsvar från tiotusentals företagare och politiker som bedömer olika aspekter av det lokala företagsklimatet i Sverige.

foretagsklimat.se »

valfardsskaparna.se

Välfärdsskaparna

Här visas vad företagens och deras anställdas skatter motsvarar i form av till exempel lärare eller förskoleplatser.

valfardsskaparna.se »

finfa - en del av Svenskt Näringsliv

finfa

Finfa – en del av Svenskt Näringsliv erbjuder företag som tecknat eller avser teckna avtalsförsäkringar service.

finfa.se »

fTalang

fTalang

fTalang är ett initiativ för att identifiera, coacha och utveckla framtidens ledare i samhälle och näringsliv.

ftalang.se »

Jobbamedlonen.se

Jobba med lönen

Verktyg som hjälper er att strukturera och planera lönearbetet, så att det gynnar företagets mål och medarbetare.

jobbamedlonen.se »