Publicerat: 12 april 2019

Antologin Näringslivet och skattefrågorna: konkurrenskraft, rättssäkerhet, välstånd

pytte

NSD:s antologi Näringslivet och skattefrågorna: konkurrenskraft, rättssäkerhet, välstånd finns nu i tryck. I boken samlas texter från 13 skribenter som på olika sätt adresserar skattefrågor ur både ett historiskt och framåtblickande perspektiv. Skatterna är grunden för finansiering av det gemensamma och i boken får läsaren bland annat en inblick i hur skatteuppbörd, kontrollmetoder och betydelsen av olika typer av skatter ändrats över tid i takt med att ekonomin utvecklats och förändrats. Boken tar även upp frågor om beskattningsrättens gränser, moral, rättssäkerhet och vad som är en god skattelagstiftning. Därutöver görs djupdykningar kring utormningen av olika typer av skatter och samspelet dem emellan. Internationell beskattning och hur EU-medlemskapet påverkar det svenska skattesystemet är andra teman som tas upp i antologin.

Innehåll A–Ö

Fler sajter från oss

Utöver svensktnaringsliv.se står Svenskt Näringsliv bakom ett flertal andra webbplatser. Några av dessa hittar du nedan.

www.fplus.se

Nyhetstjänsten ƒPlus

Svenskt Näringslivs nyhetstjänst med de viktigaste nyheterna från Sverige och världen, med möjlighet till fördjupning och perspektiv, helt efter dina val och intressen.

www.fplus.se »

Arbetsmarknadsnytt

Arbetsmarknadsnytt

Nyhetsportal om svensk arbetsmarknad med nyheter, reflektioner och fakta om allt från lönebildning, kollektivavtal till arbetsmarknadslagstiftning och internationell konkurrenskraft.

arbetsmarknadsnytt.se »

Ekonomifakta.se

Ekonomifakta

Ekonomifakta vänder sig till alla som snabbt behöver fakta om skatterna, arbetsmarknaden, jobben, företagandet och tillväxten. Våra källor är offentlig svensk och internationell statistik.

ekonomifakta.se »

Foretagsklimat.se

Företagsklimat

Näringslivsrelaterad statistik på kommunnivå och enkätsvar från tiotusentals företagare och politiker som bedömer olika aspekter av det lokala företagsklimatet i Sverige.

foretagsklimat.se »

valfardsskaparna.se

Välfärdsskaparna

Här visas vad företagens och deras anställdas skatter motsvarar i form av till exempel lärare eller förskoleplatser.

valfardsskaparna.se »

finfa - en del av Svenskt Näringsliv

finfa

Finfa – en del av Svenskt Näringsliv erbjuder företag som tecknat eller avser teckna avtalsförsäkringar service.

finfa.se »

fTalang

fTalang

fTalang är ett initiativ för att identifiera, coacha och utveckla framtidens ledare i samhälle och näringsliv.

ftalang.se »

Jobbamedlonen.se

Jobba med lönen

Verktyg som hjälper er att strukturera och planera lönearbetet, så att det gynnar företagets mål och medarbetare.

jobbamedlonen.se »