Publicerat: 15 november 2018

Beskattning av arbete och kapital – nu finns avsnitt två av NSD:s pod

johan o eva lena IMG_4661 för bloggen 2Nu går det att lyssna på ett nytt avsnitt av NSD:s podcast 20 skattefrågor. Johan Fall, chef över skatteavdelningen på Svenskt Näringsliv, och Eva-Lena Ahlqvist, tidigare bl.a. Dagens Industri, diskuterar vikten av en fungerande balans mellan skatt på arbete och kapital samt skattesystemets betydelse för investeringar, risktagande och entreprenörskap. Dessutom tas frågan om en ny skattereform upp och att formen inte får stå i vägen för innehållet. Samtalsledare är Sofia Bildstein-Hagberg. Avsnittet baseras på innehållet i två kapitel i antologin Näringslivet och skattefrågorna: konkurrenskraft, rättssäkerhet, välstånd; Eva-Lena Ahlqvists artikel Arbete eller kapital? Skattesystemet borde premiera båda samt Johan Falls avslutande kapitel Framtidens skattereformer för konkurrenskraft. Båda texterna går att ladda ner på NSD:s webplats.

 

Innehåll A–Ö

Fler sajter från oss

Utöver svensktnaringsliv.se står Svenskt Näringsliv bakom ett flertal andra webbplatser. Några av dessa hittar du nedan.

www.fplus.se

Nyhetstjänsten ƒPlus

Svenskt Näringslivs nyhetstjänst med de viktigaste nyheterna från Sverige och världen, med möjlighet till fördjupning och perspektiv, helt efter dina val och intressen.

www.fplus.se »

Arbetsmarknadsnytt

Arbetsmarknadsnytt

Nyhetsportal om svensk arbetsmarknad med nyheter, reflektioner och fakta om allt från lönebildning, kollektivavtal till arbetsmarknadslagstiftning och internationell konkurrenskraft.

arbetsmarknadsnytt.se »

Ekonomifakta.se

Ekonomifakta

Ekonomifakta vänder sig till alla som snabbt behöver fakta om skatterna, arbetsmarknaden, jobben, företagandet och tillväxten. Våra källor är offentlig svensk och internationell statistik.

ekonomifakta.se »

Foretagsklimat.se

Företagsklimat

Näringslivsrelaterad statistik på kommunnivå och enkätsvar från tiotusentals företagare och politiker som bedömer olika aspekter av det lokala företagsklimatet i Sverige.

foretagsklimat.se »

valfardsskaparna.se

Välfärdsskaparna

Här visas vad företagens och deras anställdas skatter motsvarar i form av till exempel lärare eller förskoleplatser.

valfardsskaparna.se »

finfa - en del av Svenskt Näringsliv

finfa

Finfa – en del av Svenskt Näringsliv erbjuder företag som tecknat eller avser teckna avtalsförsäkringar service.

finfa.se »

fTalang

fTalang

fTalang är ett initiativ för att identifiera, coacha och utveckla framtidens ledare i samhälle och näringsliv.

ftalang.se »

Jobbamedlonen.se

Jobba med lönen

Verktyg som hjälper er att strukturera och planera lönearbetet, så att det gynnar företagets mål och medarbetare.

jobbamedlonen.se »