Publicerat: 4 juni 2019

Podcast – vad är rapporteringspliktiga arrangemang?

liten bild aMFrån och med den 1 juli 2020 införs s.k. mandatory disclosure rules (MDR) i EU:s medlemsstater. Det är ett omfattande regelverk som ställer höga krav på inte bara traditionella skatterådgivare utan även andra som på olika sätt är inblandade i transaktioner med skattemässiga konsekvenser. Den föreslagna svenska lagstiftningen saknar i princip gränsdragningar vilket i kombination med de kännbara sanktionsavgifterna gör att man kan förvänta sig att rapporteringen kommer att bli omfattande. För gränsöverskridande koncerner med verksamhet i många länder blir regelverket särskilt betungande. I detta avsnitt av 20 skattefrågor diskuterar Andrea Meyer, skattechef på Hexagon, och Magnus Larsson, skatterådgivare på Deloitte, om det verkligen finns något behov av snabbare information till Skatteverket. De förklarar också vad regelverket innebär och varför det kommer att bli både svårt och dyrt att tillämpa i praktiken.

Innehåll A–Ö

Fler sajter från oss

Utöver svensktnaringsliv.se står Svenskt Näringsliv bakom ett flertal andra webbplatser. Några av dessa hittar du nedan.

www.fplus.se

Nyhetstjänsten ƒPlus

Svenskt Näringslivs nyhetstjänst med de viktigaste nyheterna från Sverige och världen, med möjlighet till fördjupning och perspektiv, helt efter dina val och intressen.

www.fplus.se »

Arbetsmarknadsnytt

Arbetsmarknadsnytt

Nyhetsportal om svensk arbetsmarknad med nyheter, reflektioner och fakta om allt från lönebildning, kollektivavtal till arbetsmarknadslagstiftning och internationell konkurrenskraft.

arbetsmarknadsnytt.se »

Ekonomifakta.se

Ekonomifakta

Ekonomifakta vänder sig till alla som snabbt behöver fakta om skatterna, arbetsmarknaden, jobben, företagandet och tillväxten. Våra källor är offentlig svensk och internationell statistik.

ekonomifakta.se »

Foretagsklimat.se

Företagsklimat

Näringslivsrelaterad statistik på kommunnivå och enkätsvar från tiotusentals företagare och politiker som bedömer olika aspekter av det lokala företagsklimatet i Sverige.

foretagsklimat.se »

valfardsskaparna.se

Välfärdsskaparna

Här visas vad företagens och deras anställdas skatter motsvarar i form av till exempel lärare eller förskoleplatser.

valfardsskaparna.se »

finfa - en del av Svenskt Näringsliv

finfa

Finfa – en del av Svenskt Näringsliv erbjuder företag som tecknat eller avser teckna avtalsförsäkringar service.

finfa.se »

fTalang

fTalang

fTalang är ett initiativ för att identifiera, coacha och utveckla framtidens ledare i samhälle och näringsliv.

ftalang.se »

Jobbamedlonen.se

Jobba med lönen

Verktyg som hjälper er att strukturera och planera lönearbetet, så att det gynnar företagets mål och medarbetare.

jobbamedlonen.se »