Publicerat: 25 juni 2018

Välkommen till Svenskt Näringslivs seminarier om skatter i Almedalen 2018

Svenskt Näringsliv arrangerar i år två almedalsseminarier med skatt som tema. På måndagen kl 11:00 -12:00 pratar vi om ägarskatter. En färsk rapport presenteras och ägarskatternas betydelse för konkurrenskraft och välstånd diskuteras med en namnkunnig panel bestående av företagare, politiker och skatteexperter.

På torsdagen kl 09:00 – 09:30 handlar det om miljöskatter. Professor Runar Brännlund presenterar sin nyskrivna rapport i ämnet och diskussioner förs med en stor panel bestående av såväl politiker och företagare som företrädare från organisationer och akademi.

Båda seminarierna hålls i Svenskt Näringslivs trädgård på Hamngatan 3. På måndagen bjuds även på enklare lunch direkt efter seminariet.  Nedan följer detaljer ur det officiella programmet.

 

Måndag 2/7, kl 11:00 – 12:00

Är Sveriges ägarskatter tillräckligt konkurrenskraftiga?

Skatter på ägande påverkar villkoren för entreprenörskap, tillgången till riskvilligt investeringskapital, därmed investeringar och på sikt välståndet. Ytterst avgör skatten vem som äger företagen i Sverige.  Är Sveriges ägarskatter tillräckligt konkurrenskraftiga?

Hur skulle de kunna förändras för att förbättra villkoren för entreprenörskap, tillgången till riskvilligt kapital, investeringar – och därmed på sikt vårt välstånd.

Läs mer här

 

Torsdag 5/7, kl 09:00 – 10:30

Fiskala skatter i gröna kläder – miljöskatter utan miljöeffekt

Under mandatperioden 2014 – 2018 har ett flertal skatter införts med miljöargument till exempel kemikalieskatt, flygskatt och återinförd koldioxidskatt. Får de skatter som införts av miljöskäl någon miljöeffekt? Vilka andra sätt finns det att styra miljöområdet och vilka styrmedel är mest effektiva?

Läs mer här

Innehåll A–Ö

Fler sajter från oss

Utöver svensktnaringsliv.se står Svenskt Näringsliv bakom ett flertal andra webbplatser. Några av dessa hittar du nedan.

www.fplus.se

Nyhetstjänsten ƒPlus

Svenskt Näringslivs nyhetstjänst med de viktigaste nyheterna från Sverige och världen, med möjlighet till fördjupning och perspektiv, helt efter dina val och intressen.

www.fplus.se »

Arbetsmarknadsnytt

Arbetsmarknadsnytt

Nyhetsportal om svensk arbetsmarknad med nyheter, reflektioner och fakta om allt från lönebildning, kollektivavtal till arbetsmarknadslagstiftning och internationell konkurrenskraft.

arbetsmarknadsnytt.se »

Ekonomifakta.se

Ekonomifakta

Ekonomifakta vänder sig till alla som snabbt behöver fakta om skatterna, arbetsmarknaden, jobben, företagandet och tillväxten. Våra källor är offentlig svensk och internationell statistik.

ekonomifakta.se »

Foretagsklimat.se

Företagsklimat

Näringslivsrelaterad statistik på kommunnivå och enkätsvar från tiotusentals företagare och politiker som bedömer olika aspekter av det lokala företagsklimatet i Sverige.

foretagsklimat.se »

valfardsskaparna.se

Välfärdsskaparna

Här visas vad företagens och deras anställdas skatter motsvarar i form av till exempel lärare eller förskoleplatser.

valfardsskaparna.se »

finfa - en del av Svenskt Näringsliv

finfa

Finfa – en del av Svenskt Näringsliv erbjuder företag som tecknat eller avser teckna avtalsförsäkringar service.

finfa.se »

fTalang

fTalang

fTalang är ett initiativ för att identifiera, coacha och utveckla framtidens ledare i samhälle och näringsliv.

ftalang.se »

Jobbamedlonen.se

Jobba med lönen

Verktyg som hjälper er att strukturera och planera lönearbetet, så att det gynnar företagets mål och medarbetare.

jobbamedlonen.se »