Publicerat: 29 juni 2017

Gör om, gör rätt – fem i tolv för 3:12

Johan Fall och jag har för Svensk Skattetidning skrivit en artikel där vi presenterar vår syn på de förslag till ändringar i 3:12-reglerna som regeringen i våras presenterade i ett utkast till lagrådsremiss.

Syftet med artikeln var att bidra med en mer allsidig och bred analys och redovisa hur förändringar i regelverket kan påverka verkligheten i termer av företagande, sysselsättning och de skatteintäkter som lägger grunden för vår välfärd. Artikeln kan du läsa här: Gör om, gör rätt – fem i tolv för 3:12 tryck här

Det ska här tilläggas att den lagrådsremiss som därefter skickats till lagrådet för yttrande i princip fullt ut överensstämmer med nämnda utkast, så artikeln är fortfarande högaktuell.

I samma nummer, Svensk Skattetidning nr 4 2017, finns ytterligare två artiklar om regeringens 3:12 förslag, dessa kan du läsa här:

  • Regeringens förslag till nya tretolvregler, av Katarina Bertels och Urban Rydin tryck här
  • Hans-Peter Larsson, Avvakta med nya 3:12-förslaget. Utred beskattning av entreprenörer ur ett internationellt perspektiv  tryck här

Artiklarna publiceras med tillåtelse av förlaget, Wolters Kluwer.

 

 

Innehåll A–Ö

Fler sajter från oss

Utöver svensktnaringsliv.se står Svenskt Näringsliv bakom ett flertal andra webbplatser. Några av dessa hittar du nedan.

www.fplus.se

Nyhetstjänsten ƒPlus

Svenskt Näringslivs nyhetstjänst med de viktigaste nyheterna från Sverige och världen, med möjlighet till fördjupning och perspektiv, helt efter dina val och intressen.

www.fplus.se »

Arbetsmarknadsnytt

Arbetsmarknadsnytt

Nyhetsportal om svensk arbetsmarknad med nyheter, reflektioner och fakta om allt från lönebildning, kollektivavtal till arbetsmarknadslagstiftning och internationell konkurrenskraft.

arbetsmarknadsnytt.se »

Ekonomifakta.se

Ekonomifakta

Ekonomifakta vänder sig till alla som snabbt behöver fakta om skatterna, arbetsmarknaden, jobben, företagandet och tillväxten. Våra källor är offentlig svensk och internationell statistik.

ekonomifakta.se »

Foretagsklimat.se

Företagsklimat

Näringslivsrelaterad statistik på kommunnivå och enkätsvar från tiotusentals företagare och politiker som bedömer olika aspekter av det lokala företagsklimatet i Sverige.

foretagsklimat.se »

valfardsskaparna.se

Välfärdsskaparna

Här visas vad företagens och deras anställdas skatter motsvarar i form av till exempel lärare eller förskoleplatser.

valfardsskaparna.se »

finfa - en del av Svenskt Näringsliv

finfa

Finfa – en del av Svenskt Näringsliv erbjuder företag som tecknat eller avser teckna avtalsförsäkringar service.

finfa.se »

fTalang

fTalang

fTalang är ett initiativ för att identifiera, coacha och utveckla framtidens ledare i samhälle och näringsliv.

ftalang.se »

Jobbamedlonen.se

Jobba med lönen

Verktyg som hjälper er att strukturera och planera lönearbetet, så att det gynnar företagets mål och medarbetare.

jobbamedlonen.se »